Eveline Verburg

Het contact met jongeren en de gezinnen om hen heen vind ik het mooiste stukje van mijn vak. Die vijf minuten in een gesprek waarin een norse puber – die mij nauwelijks kent en die niet zit te wachten op mij – toch ineens de deur een stukje open zet en me echt toelaat. Goud.

Expertise: Jeugdcriminaliteit, justitieel kader, puberproblematiek

Werkzaam als: Raadsonderzoeker en casusregisseur strafzaken, Raad voor de Kinderbescherming

linkedin

Ik doe mijn best om – binnen de kaders die er zijn – een zo op maat mogelijk plan of advies te maken. Daarmee laat ik jongeren zien dat ik naar ze luister, ze serieus neem en wil dat ze verder komen in het leven. Ik ben direct, eerlijk en realistisch, ‘straight’ zoals zij dat zouden noemen. Hard als het moet, zacht als het kan.  

Ik vind het belangrijk dat we jongeren meer betrekken bij de keuzes die gemaakt worden; minder óver en meer mét. In mijn werk zoek ik naar de ruimte om die verandering steeds meer in te zetten. 

Ik praat graag met ze en soms schrijf ik hun verhalen op. Verhalen die een inkijkje geven in mijn werk en hun wereld. Op Hart voor Jeugdzorg vind je die verhalen; altijd met hoop, vaak met een knipoog, soms met een traan.  

Over de jeugdzorg is veel ellende te vinden online. Het werk in de jeugdzorg is geen sprookje, maar ik hoop dat we, door op dit platform verhalen te delen die een kijkje geven achter de schermen bij bevlogen, enthousiaste, toegewijde (gast)auteurs,  de beeldvorming over ons werk beetje bij beetje kunnen veranderen. Dat we zo kunnen laten zien waarom we ook zo ontzettend trots mogen zijn op wat we doen.   

Laatste artikelen van Eveline

ActueelForensisch

Potdicht

Hij is heus niet heilig. Maar net als ieder ander heeft hij recht op die veilige plek, de juiste hulp, een toekomst. Het is er alleen niet.

Eveline Verburg
Forensisch

Straatstage

In een gesprek tussen Eveline en een jongere gaat het over de grote verschillen tussen hun levens. En hoe moeilijk het is om je er dan in te verplaatsen. Dan heeft de jongere een fantastisch idee…

Eveline Verburg
Persoonlijk

Wie denk je dat je bent

Als raadsonderzoeker staat Eveline soms voor de beslissing of een kind bij ouders kan blijven wonen of niet. Hoe maak je zo’n moeilijk besluit? Waar doe je goed aan?

Eveline Verburg
Forensisch
Psychologie

Aandacht

Eveline neemt met Jaimy het rapport door dat door het NIFP over hem is gemaakt. Hij is wel heel benieuwd wat er nou eigenlijk allemaal over hem geschreven is. “Denken ze dat ik gek ben?”

Eveline Verburg
Podcast
Forensisch

De straten zijn heet

“De straten zijn heet”, scandeert ieder zichzelf respecterend rapper in de nieuwste tracks. Maar wat als het zo ‘heet’ is, dat je je vingers er aan brandt?

Eveline Verburg
ActueelForensisch

Anders

Al vanaf zijn vierde zoekt zijn moeder naar hulp. Maar die hulp is er niet, of niet genoeg. En dan gaat het op een dag helemaal mis.

Eveline Verburg
ActueelForensisch
Persoonlijk

De wijde wereld

Toen Eveline achttien werd wilde zij het dorp uit, de wijde wereld in. Haar vleugels spreiden. Maar op de rand gaan staan, in het diepe springen en dan vol vertrouwen uitvliegen is makkelijk, als je dat doet vanuit een veilig nest. Een blog in het teken van de Week van het Vergeten Kind.

Eveline Verburg
Interview

Blijven staan

Eveline spreekt met Andrea en Hyacintha. 25 jaar geleden was Andrea een jongere en Hyacintha de hulpverlener. Samen blikken ze terug.

Eveline Verburg
ForensischOpvoeding

Diego

“Dag grote vriend, ken je me nog?” vraag Eveline aan Diego zodra de celdeur open gaat. Hij kijkt haar even onderzoekend aan en schiet dan in de lach: “Jazeker mevrouw, van de kinderbescherming toch! Wat doet u nou weer hier?”

Eveline Verburg
Actueel
Tools

Onrust

Eveline kan maar moeilijk stil zitten. Net als veel jongeren die zij in haar werk tegenkomt. Sinds kort heeft ze een nieuw trucje: een fidget. Die blijkt verrassend goed te werken. En niet alleen bij haarzelf.

Eveline Verburg
Forensisch

Rowan

Eveline en de dertienjarige Rowan komen pas echt met elkaar in gesprek, als blijkt dat ze van dezelfde muziek houden. Want als je naast verschillend, ook hetzelfde bent, is dat een fijne basis.

Eveline Verburg
Persoonlijk

Wel honderden

Eveline heeft wel honderden verhalen over de jongeren die ze tegenkomt. Verhalen over gekke uitspraken, onverwachtse manoeuvres of bijzondere momenten.

Eveline Verburg
Persoonlijk

Hij doet het zelf wel

Khalid heeft al genoeg mensen zien komen en gaan in zijn leven. Dus als ook Rianne weg gaat, lukt het hem niet om afscheid te nemen en trekt hij zich terug. Maar het is tijd om dat te doorbreken.

Eveline Verburg
Opvoeding

Jij hoort er gewoon bij

Collin staat op het punt om naar Spanje te gaan. Maar hij is bang dat mensen hem vergeten. Zijn moeder maakt een boekje voor hem, vol verhalen en lieve woorden van alle mensen om hem heen.

Eveline Verburg
ForensischPsychologie

First things first

Tommy groeit op met onzekerheid, aanpassing en afwijzing. De teller staat op 28 verschillende plekken in 18-en-een-half-jaar. Als Tommy bij Eveline op gesprek komt, ziet zij zijn lichaam verstarren als ze voor de dikke deur van onze klinische spreekruimte staan.

Eveline Verburg
ForensischOpvoeding

De reiziger

Als Eveline een jongen op het politiebureau bezoekt, verwacht ze er weinig van. Maar er ontstaat onverwachts een heel mooi gesprek van mens tot mens.

Eveline Verburg
Site nieuws

Nieuwe auteurs

Wij starten 2022 goed met drie nieuwe energieke auteurs bij Hart voor Jeugdzorg! De komende tijd zullen jullie via hun blogs kennis maken met Yvon Arts, Katrien Persoon en Laura de Bruijn.

Eveline Verburg
ForensischPersoonlijk

Joris deel 2

Als de Officier van Justitie belt, verwacht Eveline dat Joris op het bureau zit. Maar hij ligt buiten bewustzijn in het ziekenhuis. Samen met zijn Jeugdreclasseerder gaat ze er heen. Hoe moet dit nou verder?

Eveline Verburg
ForensischPersoonlijk

Joris

Joris zit voor de zoveelste keer in de jeugdgevangenis. Hij is verslaafd. Helaas valt hij telkens terug en steelt hij om zijn verslaving te bekostigen. Hoe kunnen we hem nou het beste helpen?

Eveline Verburg
Opvoeding

Daan

Vaak zeggen kinderen niks als er thuis wat speelt. Maar als je goed kijkt, laten ze vaak wel zien dat er iets niet klopt. Het is zo belangrijk dat er dan iemand is die vraagt hoe het echt met je gaat.

Eveline Verburg
ActueelTools

Maar hij slaat niet

Kijktip: De Netflix serie Maid draagt een belangrijke boodschap. Namelijk hoe ingewikkeld huiselijk geweld is. Hoe het veel meer is dan alleen man-slaat-vrouw. Hoe het te maken heeft met controle, afhankelijkheid, macht, isolement. Hoe de angst voor wannéér het gaat gebeuren, groter kan zijn dan de pijn áls het gebeurt.

Eveline Verburg
Opvoeding

Anne

De ouders van Anne zijn allebei alcoholist en hoewel ze het vaker hebben geprobeerd, is het ze niet gelukt om te stoppen met drinken. De dappere Anne zorgt al lange tijd voor zichzelf, en een beetje voor haar ouders.

Eveline Verburg
Forensisch

Duckjes

De politie maakt zich best veel zorgen om Kai. Als Eveline met hem en zijn ouders in gesprek gaat op het politiebureau ziet, krijgt zij een hele ander beeld.

Eveline Verburg
Persoonlijk

Shitzooi

Als Eveline bij Dio thuis is, gaan ze samen hond Bumper uitlaten. Bumper moet vast alleen een plasje, hoopt Eveline.

Eveline Verburg
Forensisch

Souf

Soufian zag wel welke kansen hij heeft gehad en niet heeft gegrepen. Hij wil nu écht zijn leven beteren. Zou hij nog een allerlaatste kans krijgen?

Eveline Verburg

Terug naar boven