Podcast tips

Podcast

Tijdens een lange autorit, ’s ochtends met een kopje koffie wandelend door het park of om je tijdens de lunch even af te sluiten en weer op te laden: podcasts! Over alle onderwerpen die je je maar kunt bedenken wordt er wel gepraat in een podcast. Welke podcasts over jeugdzorg zijn nou echt aanraders?

🎙️Samen thuis in het recht
De podcastserie van &Jeugd, te beluisteren op Spotify . Hier komen verschillende professionals en ervaringsdeskundingen aan het woord. Interessant!

🎙️Praktijk wijsheid
Een podcastserie van Levvel, voor en door jeugdprofessionals. Via deze link te beluisteren op Spotify of Apple podcast!

🎙️Bumpy road
In deze serie vertellen jongeren hun verhaal – over het leven, over vastlopen en over losbreken. Hoe dat voelt en wat helpt.
De makers vertellen: “Met Bumpy Road willen we laten zien dat je niet de enige bent die worstelt. Bumpy Road gaat niet over diagnoses, ziek, gek of gezond zijn, maar over wát er speelt in het leven; zoals vrienden, school, pesten, liefde, drugs, geld en familie. We willen het échte verhaal laten horen, laten zien dat praten helpt en zo helpen het taboe rond mentale problemen te doorbreken.”

🎙️Jeugdbescherming, de podcast
Jeugdbescherming Gelderland heeft vier afleveringen gemaakt over de realiteit van de jeugdbescherming. Welke rol heeft een jeugdbeschermer? En wat komt daar allemaal bij kijken? En hoe zorgen we er met z’n allen voor dat kinderen veilig opgroeien? It takes a village!

🎙️De Publieke Tribune – Duivelse dilemma’s
De Publieke Tribune wijdde een aflevering aan de duivelse dilemma’s van jeugdzorgwerkers in het gedwongen kader. Welke systeempijn ervaren zíj? Hoe gaan ze om met alle maatschappelijke kritiek? En kunnen ze nog trots zijn op hun taak: het beschermen van kinderen? Je vindt de aflevering via deze link op Spotify.

🎙️Kleine jongens steken niet
Voor alle collega’s in de forensische hoek: Deze serie van De Volkskrant over drillrap onder jeugd is ontzettend interessant en leerzaam.

🎙️
Professional vanuit je hart
Mascha Struijk maakt al sinds jaar en dag een inspirerende podcast over hoe je met liefde en lef echt het verschil kunt maken in de jeugdzorg. Iedere keer schuift er een interessante, impactvolle professional bij haar aan tafel, die ze het hemd van het lijf vraagt!
Al bijna tweehonderd afleveringen staan online. Goed voor weken aan luisterplezier!


Nog niet uitgeluisterd? Zie ook onze eerdere blog vol podcasttips onder ‘gerelateerde artikelen’!

 

Deel dit artikel:

Uitgelichte afbeelding

Het contact met jongeren en de gezinnen om hen heen vind ik het mooiste stukje van mijn vak. Die vijf minuten in een gesprek waarin een norse puber – die mij nauwelijks kent en die niet zit te wachten op mij – toch ineens de deur een stukje open zet en me echt toelaat. Goud.
linkedin

Terug naar boven