Op de pof

ActueelForensisch

Hij had twee vapes gekocht van een kennis viavia, die bewuste donderdag in de fietsenstalling bij school. Het geld van zijn bijbaantje was net opgegaan aan nieuwe schoenen. Maar dat was prima, hij mocht het later betalen, geen probleem. Dat daar rente op werd gerekend was er even niet bij verteld.

Drie weken later zit hij in de problemen. De vapes, een tientje per stuk, waren nu opgelopen tot een straatschuld van achthonderd euro. Op zijn Snap krijgt hij foto’s van vuurwapens. Hoefde niks te betekenen, als hij gewoon even betaalde. Waren ze gewoon weer vrienden.

Ze wisten dondersgoed in welke villawijk hij woonde. De rente is voor hem daarom net even wat hoger dan voor een ander. Die rijke sukkel betaalt toch wel, dachten ze.

Als hij niet betaalt, is hij niet veilig. En hij moet nou eenmaal naar buiten. Naar school, voetbal en familie. Want ineens binnen blijven valt op en zijn ouders mogen van niks weten. Die weten niet eens dat hij rookt, laat staan dat hij hier in is beland.

Maar betaalt hij wel, dan is dat de bevestiging dat er aan hem goed geld te verdienen valt. Voor de dealer waar hij het nu van kocht, maar ook voor al diens vrienden. Welkome informatie, die zich snel verspreidt.

De straat maakt zijn eigen regels. En op een paar gouden regels na, zijn die iedere dag anders. Het begon met twee vapes, even op de pof…

 

 

Deel dit artikel:

Uitgelichte afbeelding

Het contact met jongeren en de gezinnen om hen heen vind ik het mooiste stukje van mijn vak. Die vijf minuten in een gesprek waarin een norse puber – die mij nauwelijks kent en die niet zit te wachten op mij – toch ineens de deur een stukje open zet en me echt toelaat. Goud.
linkedin

Terug naar boven