Auteurs

Hart voor Jeugdzorg, een platform door professionals voor professionals en geïnteresseerden.

Naast gastartikelen heeft Hart voor Jeugdzorg een vast team van auteurs. Wij delen graag met jullie onze drive, expertise, persoonlijke verhalen, podcasts, interviews, tips & tricks en meer.

Wij willen jullie inspireren, motiveren, verbinden en steunen in het Jeugdzorg werkveld. We hebben net zoals jullie één belangrijk principe gemeen: een hart voor de Jeugdzorg.

Meer weten waar we voor staan? Lees onze 7 principes over waar we naar streven in ons Manifest.

Jennifer Cirpici

Ik help en coach kinderen en jongeren aan een kansrijke toekomst. Dit doe ik door samen met hen op zoek te gaan naar hun talenten. Door hen hoop te geven en te werken aan veerkracht en zelfvertrouwen. Door de lach op hun gezicht weer terug te krijgen en er écht voor ze te zijn. Met humor, begrip en respect centraal.

Lees meer

Expertise: Jeugd GGZ, Jeugdzorg, creatieve werkvormen

Werkzaam als: POH GGZ Jeugd

web linkedin

Natalie van Deursen

Ik maak het verschil. Dat doe ik door mezelf te blijven en de aansluiting te zoeken bij de ander. Ik ben niet die professional volgens het boekje; uiteraard werk ik volgens vastgestelde richtlijnen, kaders en methodieken, maar daar gooi ik wel mijn eigen sausje overheen. Een sausje van humor, empathie, lef, creativiteit, oprechtheid en openheid.

Lees meer

Expertise: Jeugd GGZ, Jeugdzorg, Verbinder

Werkzaam als: Kinder-, jongeren- en gezinscounselor/ psychosociaal therapeut & Jeugdbeschermer

web linkedin

Leonie Kolste

Ik maak mij sterk voor jeugdigen voor wie gezond opgroeien niet vanzelfsprekend is. Vanuit een systemische benadering én met een positieve houding gericht op ‘doen wat werkt’ richt ik mij op de energie van het probleem voor het creëren van nieuwe kansen. Bovendien heb ik een groot vertrouwen in de eigen kracht en kwaliteiten van ieder individu.

Lees meer

Expertise: Veiligheidsvraagstukken, justitiële kader jeugd, eetstoornissen en systemisch werk

Werkzaam als: Pedagoog, jeugdzorgwerker

linkedin

Laurette van der Loo-Gerts

Mijn drive is om kinderen en jongeren, maar vooral ook hun ouders te horen, te zien, ze waardevolle informatie mee te geven en ze hopelijk te begeleiden naar een meer gewenste of gemakkelijkere route voor de rest van hun leven.

Lees meer

Expertise: Jeugd GGZ, ontwikkeling en opvoeding

Werkzaam als: Kinder- en jeugdpsycholoog

linkedin

Janneke Hendriks

Ik maak contact door de ander te zien en mezelf te zijn. Door er écht en onbevooroordeeld voor een ander te zijn, kan die ander zich in al zijn kwetsbaarheid laten zien en komt er ruimte voor verandering. Ik heb vertrouwen in de ander en ben zelf betrouwbaar. Ik raak met vragen en word geraakt door de antwoorden. Ik ben mezelf en hoop de ander te mogen ontmoeten.

Lees meer

Expertise: Specialist in systemisch en contextueel werken, creatieve werkvormen, Jeugdzorg

Werkzaam als: Trainer creatieve werkvormen in de hulpverlening en Systemisch Counselor

web linkedin

Eveline Verburg

Het contact met jongeren en de gezinnen om hen heen vind ik het mooiste stukje van mijn vak. Die vijf minuten in een gesprek waarin een norse puber – die mij nauwelijks kent en die niet zit te wachten op mij – toch ineens de deur een stukje open zet en me echt toelaat. Goud.

Lees meer

Expertise: Jeugdcriminaliteit, justitieel kader, puberproblematiek

Werkzaam als: Raadsonderzoeker en casusregisseur strafzaken, Raad voor de Kinderbescherming

linkedin

Gast auteur

Lees meer

Expertise:

Werkzaam als:

Terug naar boven