Auteurs

Hart voor Jeugdzorg, een platform door professionals voor professionals en geïnteresseerden.

Naast gastartikelen heeft Hart voor Jeugdzorg een vast team van auteurs. Wij delen graag met jullie onze drive, expertise, persoonlijke verhalen, podcasts, interviews, tips & tricks en meer.

Wij willen jullie inspireren, motiveren, verbinden en steunen in het Jeugdzorg werkveld. We hebben net zoals jullie één belangrijk principe gemeen: een hart voor de Jeugdzorg.

Meer weten waar we voor staan? Lees onze 7 principes over waar we naar streven in ons Manifest.

Yvon Arts

Na ruim elf jaar als raadsonderzoeker, werk ik nu bewust op wat meer afstand. In mijn functie als procesregisseur heb ik regelmatig met jeugd te maken, maar vaak ook met volwassenen, die op hun beurt weer kinderen hebben. Dit brengt opnieuw interessante en complexe situaties met zich mee.

Lees meer

Expertise: Zorg en straf (justitieel), verbinden, jeugdstrafrecht

Werkzaam als: Procesregisseur binnen een Zorg en Veiligheidshuis

linkedin

Laura de Bruijn

Als gezinshuisouder kijk ik altijd naar de mogelijkheden en door de barrières heen die gevormd zijn door een verstoorde hechting. Ik zie het kind zoals hij of zij is, in de kern. Die kern probeer ik iedere keer weer aan te spreken. Op naar het gezonde, rekening houdend met de littekens. Op naar herstel. Dit zijn ook kinderen van de maatschappij.

Lees meer

Expertise: GGZ, hechtingsproblematiek, positief ouderschap, geweldloos verzet

Werkzaam als: Gezinshuisouder

web linkedin

Jennifer Cirpici

Ik help en coach kinderen en jongeren aan een kansrijke toekomst. Dit doe ik door samen met hen op zoek te gaan naar hun talenten. Door hen hoop te geven en te werken aan veerkracht en zelfvertrouwen. Door de lach op hun gezicht weer terug te krijgen en er écht voor ze te zijn. Met humor, begrip en respect centraal.

Lees meer

Expertise: Jeugd GGZ, Jeugdzorg, creatieve werkvormen

Werkzaam als: POH GGZ Jeugd

web linkedin

Natalie van Deursen

Ik maak het verschil. Dat doe ik door mezelf te blijven en de aansluiting te zoeken bij de ander. Ik ben niet die professional volgens het boekje; uiteraard werk ik volgens vastgestelde richtlijnen, kaders en methodieken, maar daar gooi ik wel mijn eigen sausje overheen. Een sausje van humor, empathie, lef, creativiteit, oprechtheid en openheid.

Lees meer

Expertise: Jeugd GGZ, Jeugdzorg, Verbinder

Werkzaam als: Ambulant hulpverlener specialistische jeugdzorg

web linkedin

Katrien Persoon

Bij toeval ben ik twaalf jaar geleden de wereld van pleegzorg ingerold. Ik ondersteun pleegouders bij het ‘zo thuis mogelijk’ laten opgroeien van kinderen met een beperking, of met ouders met een beperking. Daarnaast ben ik screeningsfunctionaris; ik onderzoek of mensen voldoen aan de criteria voor pleegouderschap. Pleegzorg is vaak maatwerk, dus helemaal in mijn straatje. Wars van heilige huisjes en dingen doen ‘zoals het hoort’, zoek ik naar manieren waarop situaties het beste aansluiten bij wat het kind nodig heeft.

Lees meer

Expertise: Pleegzorg, jeugdzorg, beeldcommunicatie

Werkzaam als: Pleegzorgbegeleider en screeningsfunctionaris

linkedin

Eveline Verburg

Het contact met jongeren en de gezinnen om hen heen vind ik het mooiste stukje van mijn vak. Die vijf minuten in een gesprek waarin een norse puber – die mij nauwelijks kent en die niet zit te wachten op mij – toch ineens de deur een stukje open zet en me echt toelaat. Goud.

Lees meer

Expertise: Jeugdcriminaliteit, justitieel kader, puberproblematiek

Werkzaam als: Raadsonderzoeker en casusregisseur strafzaken, Raad voor de Kinderbescherming

linkedin

Gast auteur

Lees meer

Expertise:

Werkzaam als:

Terug naar boven