Auteurs

Jennifer Cirpici

Ik help kwetsbare kinderen aan een kansrijke toekomst. Dit doe ik door samen met hen op zoek te gaan naar hun talenten. Door hen hoop te geven en te werken aan veerkracht en zelfvertrouwen. Door de lach op hun gezicht weer terug te krijgen en er écht voor ze te zijn. Met humor, begrip en respect centraal. Momenteel ben ik werkzaam in Rotterdam als POH GGZ Jeugd.

Bijna iedereen loopt in zijn of haar leven wel eens in een fase waarin dingen niet gaan zoals gewenst. Mijn drive is om kinderen en jongeren, maar vooral ook hun ouders hierin te horen, te zien, ze waardevolle informatie mee te geven en ze hopelijk te begeleiden naar een meer gewenste of gemakkelijkere route voor de rest van hun leven.

Op Hart voor Jeugdzorg zal ik schrijven over mijn interessegebieden: ontwikkeling, opvoeding en JeugdGGZ.

Klik hier om al haar artikelen te zien.

Leonie Kolste

Ik ben Leonie Kolste, pedagoog en jeugdzorgwerker. Bij mij staat het belang van het kind voorop.

Kinderen hebben iemand nodig, die naast hen staat, doortastend en begrenzend optreedt, waar dat nodig is. En daarbij steeds positief blijft om vanuit vastberadenheid een gezonde ontwikkeling en een gelukkig leven te borgen. Opdat ieder kind gewoon kind kan zijn.

Ik omschrijf mijzelf als gedreven, betrokken, positief en sociaal en als een professional, die niet snel opgeeft. Ik maak dankbaar gebruik van mijn creativiteit, flexibiliteit en rijke fantasie om te improviseren, wat noodzakelijk is in de steeds wisselende situaties, die ik tegenkom. Een hoog verantwoordelijkheidsgevoel zorgt ervoor dat ik serieus, zorgvuldig en gewetensvol in het leven en mijn werk sta. Dit houd ik in balans met Twentse nuchterheid en door de humor erin te houden.

Klik hier om al haar artikelen te zien.

Natalie van Deursen

Als jeugdbeschermer wil ik het verschil maken. Dit doe ik door met gezinnen de samenwerking aan te gaan om te komen tot een veilige toekomst.

Mijn kracht zit in het aansluiten bij de ander door mezelf te blijven. Ik weet wie ik ben, ik weet wat ik kan en ik weet waar ik goed in ben. De gezinsleden die ik ondersteun, laat ik ervaren dat hun talenten en kwaliteiten de basis vormen om te komen tot de veranderingen die zij wensen. Niet moeilijk doen als het het ook samen kan.

Ik zal gaan bloggen over zaken die me bezighouden, met daarbij een focus op de gezinnen die ik in mijn werk tegenkom omdat zij mijn inspiratie en motivatie zijn en ervoor zorgen dat ik me als professional blijvend kan ontwikkelen.

Klik hier om al haar artikelen te zien.

Mascha Struijk

Mijn missie is de hulp aan jeugd en jongvolwassenen liefdevoller en gelijkwaardiger te maken door professionals te helpen meer vanuit hun hart te werken. Ik geloof dat dát het verschil maakt in zorg en onderwijs, ook voor de professionals.

Contact en verbinding is de basis om iemand verder te helpen. De afgelopen jaren is dat ondergesneeuwd door alle nadruk op effectieve interventies, richtlijnen en verantwoording. Het vraagt van professionals om altijd te kiezen voor wat er écht toe doet voor kind en gezin, ook als dat niet de makkelijkste weg is. Daartoe  inspireer ik graag. Iedereen 5% meer liefde en lef en we hebben morgen een mooiere jeugdzorg!

Ik ben een idealist, mensenmens, spreker, trainer, auteur en -sinds mei dit jaar- podcaster. De afleveringen van de Professional vanuit je hart Podcast zal ik ook hier delen.

Klik hier om al haar artikelen te zien.

Laurette van der Loo-Gerts

Mijn naam is Laurette van der Loo – Gerts en moeder van een zoon en een dochter. Ik ben werkzaam als basis kinder- en jeugdpsycholoog binnen een wijkteam met als moederorganisatie Youz. Ik werk met kinderen en jeugdigen die te kampen hebben met GGZ problematiek, maar ook met hun ouders.

Bijna iedereen loopt in zijn of haar leven wel eens in een fase waarin dingen niet gaan zoals gewenst. Mijn drive is om kinderen en jongeren, maar vooral ook hun ouders hierin te horen, te zien, ze waardevolle informatie mee te geven en ze hopelijk te begeleiden naar een meer gewenste of gemakkelijkere route voor de rest van hun leven.

Op Hart voor Jeugdzorg zal ik schrijven over mijn interessegebieden: ontwikkeling, opvoeding en JeugdGGZ.

Klik hier om al haar artikelen te zien.

Melisa Visser

Ik werk met (jong) volwassenen die graag meer rust en minder stress willen ervaren. (Jong) volwassenen die zich herkennen in kenmerken van autisme. Die het gevoel hebben zich constant als iemand anders te moeten voordoen. Met als gevolg dat ze het gevoel hebben geleefd te worden. In een gezin waar autisme een grote rol speelt, is het niet altijd even makkelijk om de rust en balans te bewaren. Hiervoor wil ik me graag inzetten voor de ouders en/of de jongeren van 16 jaar en ouder die graag weer grip willen krijgen op hun leven. Als moeder van 2 dochters weet ik hoe belangrijk het is om zelf goed in balans te staan in het leven om zodoende de juiste opvoeding te kunnen geven aan mijn eigen kinderen. Wanneer je als ouder gestrest bent, heeft dit ook weer invloed op de ontwikkeling van je kinderen.

Ik geloof in de kracht van ieder mens. Door de juiste vragen te stellen en je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen resultaat, bereik je meer dan je van tevoren zou denken. In plaats om de focus te leggen wat allemaal niet goed gaat, laten we samen kijken wat wel goed gaat en deze kwaliteiten en talenten vergroten

Waar ik voornamelijk over ga schrijven is hoe je als gezin meer rust en minder stress gaat ervaren in het dagelijks leven.
En hoe je positiever in het leven kunt gaan staan.

Klik hier om al haar artikelen te zien.

Sylvia de Nooijer

Leven en werken vanuit je hart dat is het mooiste wat er is! Voor mij is dat werken met kwetsbare gezinnen en kinderen. Waarin het niet vanzelfsprekend is dat er aandacht, geborgenheid en liefde is voor elkaar zoals de meeste van ons dat kennen.

Gezinnen waarin ouders het bijvoorbeeld moeilijk vinden om zichzelf staande te houden. Misschien omdat ze veel stress ervaren. Er zijn ouders die niet anders hebben geleerd dan te schreeuwen naar hun kinderen wanneer ze niet luisteren. Of ouders die zichzelf uit onmacht niet meer in de hand hebben. Bijvoorbeeld wanneer een moeder haar dochter slaat uit bezorgdheid omdat ze wéér met die ‘slechte’ jongen is mee gegaan. Kindermishandeling, het lijkt zo ver weg, maar het is ook zo dichtbij. Het lijkt zo vanzelfsprekend te denken dat je zoiets zelf nooit zou doen bij je eigen kind, maar dat is het niet.

Mijn missie is om de drempel te verlagen, om verschil te kunnen gaan maken voor ouder én kind. Door niet te oordelen over goed en fout. Door kindermishandeling te gaan erkennen als iets wat van ons allemaal is. Zodat we erover gaan durven praten met elkaar. Want ik geloof dat we met elkaar het verschil kunnen maken. En daarmee kunnen zorgen voor een gelukkiger en liefdevoller leven voor ons allemaal!

Klik hier om al haar artikelen te zien.

(Gast)Auteur worden?

Kennis en inspiratie met elkaar delen is wat wij belangrijk vinden.
Water geven aan wat er al groeit en niet wat er zoal fout gaat in de Jeugdzorg. Dit doen we door te schrijven over wat ons aan het hart ligt. Heb je interesse om ook wat te schrijven voor Hart voor Jeugdzorg?
Stuur een mailtje naar contact@hartvoorjeugdzorg.nl

Lees hier hoe je een artikel moet aanleveren