Jennifer Cirpici

Ik help en coach kinderen en jongeren aan een kansrijke toekomst. Dit doe ik door samen met hen op zoek te gaan naar hun talenten. Door hen hoop te geven en te werken aan veerkracht en zelfvertrouwen. Door de lach op hun gezicht weer terug te krijgen en er écht voor ze te zijn. Met humor, begrip en respect centraal.

Expertise: Jeugd GGZ, Jeugdzorg, creatieve werkvormen

Werkzaam als: POH GGZ Jeugd

web linkedin

Ieder verdient het om onbezorgd en veilig op te groeien. Daarom heb ik veel passie en een onvoorwaardelijke liefde voor de jeugdzorg.
Ik ben een jeugdhulpverlener en heb met veel passie Hart voor Jeugdzorg opgericht om professionals met elkaar te verbinden, inzicht te geven en kennis met elkaar te delen.
Want ik geloof dat we zo onszelf als professional en als mens blijven ontwikkelen. En dat kan weer een positieve invloed hebben op hoe wij met jongeren en kinderen werken. Voor een toekomst met meer zorg en minder zorgen, dat is mijn doel.

Op Hart voor Jeugdzorg zal ik artikelen schrijven over zaken die mij inspireren, opvoeding en psychologie.

Laatste artikelen van Jennifer

Psychologie

Focus in Chaos

Het is best een uitdaging om met ADHD/ADD te leven, zowel voor kinderen als volwassenen. In dit artikel geef ik wat handvaten om weer te kunnen focussen in de chaos.

Jennifer Cirpici
Psychologie

Verlies

Als POH Jeugd & Gezin krijg ik elke werkdag andere problematiek waar ik mee aan de slag ga met jeugdigen in de huisartsenpraktijken. Onzekerheid, angsten, stemmingswisselingen, problemen thuis of op school, eenzaamheid, onveiligheid en ga zo maar door. Ook een onderwerp wat me altijd erg raakt: Rouw.

Jennifer Cirpici
Actueel

Jeugdzorg crisis

Volgende week debatteert de Tweede Kamer opnieuw over de Jeugdzorg crisis in Nederland. Het is tijd dat het kabinet de jeugdzorg problemen erkent en actie onderneemt.

Jennifer Cirpici
PsychologieTools

CODA

Een film die je gezien moet hebben! De hoofdpersoon is de zeventienjarige Ruby, en zij is de enige die niet doof is in haar gezin. Elke ochtend helpt zij haar ouders en broer in hun visserij. Waardoor zij regelmatig moet tolken. Wat haar ouders en haar broer niet weten, is dat Ruby enorm goed kan zingen. Het is haar droom om hier iets mee te doen. Echter hebben haar ouders haar ook nodig om te tolken in de visserij…

Jennifer Cirpici
ActueelTools

What Maisie Knew

De ouders waarmee Maisie opgroeit, zijn vaak dronken en kunnen niet langer dan twee minuten met elkaar praten zonder elkaar volledig uit te schelden. Niet gek dus dat de twee besluiten te scheiden. Susanna en Beale doen er alles aan om elkaars levens zo verschrikkelijk mogelijk te maken, zonder ook maar één seconde stil te staan bij hun dochter Maisie.

Jennifer Cirpici
Actueel

Je bent niet alleen

Je bent niet alleen, een prachtige clip met een duidelijke boodschap door Friso, Moraya en Kevin die je geluisterd moet hebben!

Jennifer Cirpici
Site nieuws
ActueelPsychologie

#ikbenOpen Awareness week

Het normaliseren van mentale klachten begint eigenlijk al bij het bespreekbaar maken met jeugdigen. Het is namelijk erg belangrijk, zo niet essentieel, dat wij hen leren dat het leven bestaat uit vallen en opstaan.

Jennifer Cirpici
ActueelSite nieuws
PsychologieTools

In het hier en nu

In dit artikel leg ik uit hoe je Netflix kan gebruiken voor jezelf en je cliënten om je gedachten en je gevoel op te merken, waardoor je meer rust in je hoofd en lichaam zal ervaren.

Jennifer Cirpici
Persoonlijk

De deur staat altijd open

Standaard heb ik een tissuebox op mijn bureau. Voor de tranen die gelaten worden. Een keer heb je mij een tissue gegeven, voor de tranen van trots die ik heb gelaten voor jou. 

Jennifer Cirpici
Persoonlijk
Psychologie
InterviewPersoonlijk
Interview
PsychologieTools
Psychologie
OpvoedingPsychologie

Meegaan in de fantasie van het kind

Regelmatig krijg ik op mijn spreekuur ouders met vragen betreft angsten over hun jonge kind. Want een fantasie kan ook overslaan in een angst. Bang voor onweer, slapen, de wc … noem maar op. Hoe los je dat op? De vraag die de vele ouders aan me nieuwsgierig stellen.

Jennifer Cirpici
Psychologie
Persoonlijk

Terug naar boven