3 documentaires over Autisme die je gezien moet hebben

Psychologie

Love on the spectrum, 2020

Daten is voor mensen met autisme niet makkelijk. In deze miniserie op Netflix volgen zij jong volwassenen met autisme die een partner proberen te vinden en koppels die elkaar al hebben gevonden.

Life, Animated, 2016

Life, Animated gaat over Owen. Owen heeft autisme en houdt van Disney films. Door Disney leert hij communicatievaardigheden en hoe de wereld in elkaar zit.

The Speed Cubers, 2020

Deze hartverwarmende documentaire gaat over twee competitieve Rubiks kubus-kampioenen: de 23-jarige Feliks Zemdegs en de 17-jarige Max Park. De documentaire zoemt in op hun vriendschap en rivaliteit. Max Park is autistisch en de documentaire bevat openhartige verslagen van zijn ouders die worstelden met zijn diagnose, maar ondanks dat zich enorm hebben ingezet in het aanmoedigen van zijn buitengewone talent en vaardigheid in het oplossen van Rubiks kubussen.

Deel dit artikel:

Uitgelichte afbeelding

Ik help en coach kinderen en jongeren aan een kansrijke toekomst. Dit doe ik door samen met hen op zoek te gaan naar hun talenten. Door hen hoop te geven en te werken aan veerkracht en zelfvertrouwen. Door de lach op hun gezicht weer terug te krijgen en er écht voor ze te zijn. Met humor, begrip en respect centraal.
web linkedin

Terug naar boven