Je bent niet alleen

Actueel

Friso doet het weer! Samen met Moraya, Kevin en andere professionals heeft hij een prachtige clip opgenomen.
Een clip die je zal raken, want het brengt precies het gevoel over waar veel uithuisgeplaatste kinderen mee dealen.

Je bent niet alleen, is de boodschap die ze hen willen meegeven.
Beluister de clip hieronder en op Spotify.
(Oh ja, ik waarschuw je alvast: het nummer krijg je echt niet meer uit je hoofd 😉).

Vertel Friso, wat was je motivatie om dit lied te maken?
Jeugdzorg is los van mijn verleden ook mijn passie. Ik spreek regelmatig nog kinderen die Uit Huis zijn geplaatst. Zij geven aan bang te zijn dat er later niet veel van hen terecht komt doordat zij Uit Huis zijn geplaatst. Dit raakt mij enorm. Ik kan niet direct iets voor deze kinderen betekenen, daarom besloot ik dit thuis op de piano een plekje te geven. Toen ontstond het nummer ‘je bent niet alleen’. Toen het nummer vorm kreeg, moest ik dan ook gelijk aan Moraya en Kevin denken die zich op hun manier hard maken voor onze jeugdzorg. Kevin heeft het met De Koppeling voor elkaar om geen kinderen meer op te sluiten in de separeercel en ik wist toevallig ook dat hij meer wilde doen met spoken word. Moraya heeft met haar nummer dossier 107 haar sporen verdiend als zangeres met waarde voor de jeugdzorg.

Wat wil je hiermee bereiken?
Dit kon dan ook niet anders dan een succes worden om kinderen die te maken hebben met jeugdzorg te laten weten dat zij niet alleen zijn. Het was ook geweldig dat er zoveel professionals mee wilden doen in de clip door een kort filmpje van zichzelf te maken.

Nu zijn we ook benieuwd naar je toekomstige projecten. Kun je ons hier iets over vertellen?
Uit Huis blijft zich inzetten om op een creatieve manier serieuze onderwerpen te bespreken. Zo hebben Jennifer en ik een prachtige poster gemaakt met een kinderverhaal voor professionals om thuis of een vervangend thuis op te hangen. Zo proberen we beetje bij beetje op ludieke manier bij te dragen aan een mooie jeugdzorg.

Koop de poster op Uithuis.com

Deel dit artikel:

Uitgelichte afbeelding

Ik help en coach kinderen en jongeren aan een kansrijke toekomst. Dit doe ik door samen met hen op zoek te gaan naar hun talenten. Door hen hoop te geven en te werken aan veerkracht en zelfvertrouwen. Door de lach op hun gezicht weer terug te krijgen en er écht voor ze te zijn. Met humor, begrip en respect centraal.
web linkedin

Terug naar boven