Yvon Arts

Na ruim elf jaar als raadsonderzoeker, werk ik nu bewust op wat meer afstand. In mijn functie als procesregisseur heb ik regelmatig met jeugd te maken, maar vaak ook met volwassenen, die op hun beurt weer kinderen hebben. Dit brengt opnieuw interessante en complexe situaties met zich mee.

Expertise: Zorg en straf (justitieel), verbinden, jeugdstrafrecht

Werkzaam als: Procesregisseur binnen een Zorg en Veiligheidshuis

linkedin

Mijn drijfveer is rechtvaardigheid en het liefst handel ik vanuit verbinding en zoek ik de samenwerking op. Mijn werk gaat vaak gepaard met nuchterheid, waarin humor en vragen stellen helpende factoren zijn.
Ik vind het belangrijk om te beluisteren wat mensen bezig houdt; zonder oordeel en op een respectvolle manier.

Juist door de mensen en invalshoeken vanuit verschillende instanties samen te brengen, probeer ik nu een positieve bijdrage en beïnvloeding te hebben in het leven van jeugd én volwassenen.

Het liefst schrijf ik vanuit situaties die mij zowel positief als negatief raken.
Op Hart voor Jeugdzorg zal ik in eerste instantie vooral blogs plaatsen vanuit mijn tijd bij de RvdK, maar ik weet zeker dat er ook genoeg andere onderwerpen zijn om over te schrijven.

Laatste artikelen van Yvon

Actueel

De week van de Veiligheid

Het is de week van de veiligheid, maar veiligheid is een relatief begrip. Deze blog bevat enkele voorbeelden over wat veiligheid kan inhouden.

Yvon Arts
Podcast
ForensischPersoonlijk

Stoere houding

Wat gebeurt er met een jongen die constant vanuit het negatieve benaderd wordt? Die gaat zich ook zo gedragen…

Yvon Arts
Actueel

Opluchting

Een verhaal over een moeder met een beperking die tot twee keer toe haar kind moet afstaan, omdat zij zelf niet de mogelijkheden heeft om voor haar kinderen te zorgen.

Yvon Arts
Actueel
OpvoedingPersoonlijk

Onmachtige ouders

Wat zou ik doen als ik zie dat het met mijn (volwassen) kind niet goed gaat? Welke keuze zou ik maken?

Yvon Arts
OpvoedingPersoonlijk

Het ikea-keukentje

‘Mevrouw van de kinderbescherming, weet u waar ik zit?’ Mijn eerste telefoongesprek met jou begon op een wonderlijke wijze. Natuurlijk wist ik waar je zat, dat was de aanleiding voor het spoedonderzoek. Met een gedwongen maatregel was je opgenomen binnen de psychiatrie. Ze zeiden dat je vanwege overbelasting in een psychose was beland. Al vond jij dat dit niet zo was…

Yvon Arts
Persoonlijk

Hoor en wederhoor

Kritische documentaires over jeugdzorg moeten gemaakt worden. Het signaal moet worden gedeeld en de gesprekken over de individuele zaken zijn belangrijk. Er is alleen wel iets dat mij frustreert als ik naar dit soort documentaires kijk. Namelijk, het gebrek aan wederhoor vanuit de instanties.

Yvon Arts
Actueel

Integraal samenwerken

Integraal samenwerken Iedereen heeft er de mond van vol. De samenwerking kan beter, we moeten over de grenzen van organisaties heen kijken en minder in afgebakende kaders denken. Maar hoe werkt dat dan?

Yvon Arts
Actueel

De dansles

Vandaag is er weer dansles en je hebt er veel zin in. Al je vriendinnen zijn er en jullie oefenen een dansje op je favoriete liedje. Toch werpt iets een schaduw over deze vreugde. Je weet namelijk nooit zeker of papa ineens bij de dansschool staat.

Yvon Arts
Persoonlijk

Nog net op tijd

De zoveelste thuiswerkdag. Mijn telefoon gaat, het is mijn collega. Twijfelend zegt ze ‘weet je nog dat ik vertelde over die zaak waarin de vader op sterven ligt?’

Yvon Arts
ActueelForensisch

Minderjarig, minder oordelen

De roep om zwaardere straffen weerklinkt in de media. Sommige reacties op internet doen denken aan middeleeuwse praktijken. ‘Aan de schandpaal’, ‘levenslang opsluiten’ of ‘alle gegevens bekendmaken’. Waarom het jeugdstrafrecht en ons rechtssysteem ooit is ingevoerd, lijkt te zijn vergeten.

Yvon Arts

Terug naar boven