Natalie van Deursen

Ik maak het verschil. Dat doe ik door mezelf te blijven en de aansluiting te zoeken bij de ander. Ik ben niet die professional volgens het boekje; uiteraard werk ik volgens vastgestelde richtlijnen, kaders en methodieken, maar daar gooi ik wel mijn eigen sausje overheen. Een sausje van humor, empathie, lef, creativiteit, oprechtheid en openheid.

Expertise: Jeugd GGZ, Jeugdzorg, Verbinder

Werkzaam als: Kinder-, jongeren- en gezinscounselor/ psychosociaal therapeut & Jeugdbeschermer

web linkedin

Komen tot een veilige toekomst en met de inzet van iemands kwaliteiten en talenten komen tot de veranderingen die men wenst.

Ik ga op zoek naar de antwoorden en oplossingen die bij diegene als persoon en bij het gezin als geheel passen.

Mijn passie ligt bij het werken met jeugdigen en gezinnen die te maken hebben met belemmeringen in hun functioneren, dat doe ik binnen mijn eigen praktijk als kinder-, jongeren- en gezinscounselor, maar ook als jeugdbeschermer binnen de jeugdzorg.

Ik blog bij Hart voor Jeugdzorg over zaken die me bezig houden, mensen die indruk op me maken of situaties die ik tegenkom in mijn werk.

Laatste artikelen van Natalie

Persoonlijk

Het etiket

Begeleiding is lief voor je, je voelt je zeker op momenten gezien en gehoord, maar je bent ook een “jeugdzorgkind”. Dat is ook zichtbaar, je draagt het elke dag met je mee, doordat er labels in je kleding zitten. Die zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat begeleiding weet welke kleren van jou zijn, maar het maakt je anders dan anderen.

Natalie van Deursen
ActueelPersoonlijk

Die ene zaak

Niemand is perfect en dat weten we heel goed. Toch doen we ons vaak beter voor dan dat we zijn, als mens, maar zeker ook als professional. We willen deskundig gevonden worden, we werken vanuit ons hart voor de meest kwetsbaren in onze samenleving en dat schept verwachtingen en legt druk.

Natalie van Deursen
PersoonlijkPsychologie

De eerste stap

Bij de laatste therapie werd je verteld dat kwetsbaarheid een kracht is, die therapeute had makkelijk lullen, zij is vast nog nooit onderuit gehaald in momenten van kwetsbaarheid. Jou is het al heel vaak gebeurd, als je letterlijk en figuurlijk op de grond geslagen bent is er niets krachtigs aan kwetsbaarheid.

Natalie van Deursen
Persoonlijk

Opgebrand

Je stapt weer in je auto, op naar de volgende afspraak. Snel nog even op je telefoon kijken terwijl je staat te wachten bij de spoorwegovergang, opeens voel je steken in je borstkas, je krijgt het benauwd, begint te zweten en hapt naar lucht. Het verkeerslicht staat op groen, maar je kan niet verder……

Natalie van Deursen
Persoonlijk

Hoop

De eerste keer dat we elkaar zagen wist je niet wat ik kwam doen, niemand had het je uitgelegd. Je had een tijd geleden op school een gesprek gehad met een mevrouw van de kinderbescherming, maar die was eigenlijk voor je broertjes en zusjes ingeschakeld.

Natalie van Deursen
Persoonlijk

Op afstand

Vandaag werd me weer eens duidelijk waarom ik heel graag iemand voor je zou willen vinden die er voor je kan zijn als je diegene nodig hebt.

Natalie van Deursen

Terug naar begin