Leonie Kolste

Ik maak mij sterk voor jeugdigen voor wie gezond opgroeien niet vanzelfsprekend is. Vanuit een systemische benadering én met een positieve houding gericht op ‘doen wat werkt’ richt ik mij op de energie van het probleem voor het creëren van nieuwe kansen. Bovendien heb ik een groot vertrouwen in de eigen kracht en kwaliteiten van ieder individu.

Expertise: Veiligheidsvraagstukken, justitiële kader jeugd, eetstoornissen en systemisch werk

Werkzaam als: Pedagoog, jeugdzorgwerker

linkedin

Het versterken daarvan staat voor mij voorop; dit alles binnen het kader van veiligheid en een goede ontwikkeling van de jeugdige, die van mij als jeugdhulpverlener een doortastende, begrenzende en betrokken opstelling mag verwachten. 

Wat mij drijft is het belang van het kind en de overtuiging dat in iedere ouder de wil schuilt om zijn kind goed op te voeden, zodat we samen tot een beslissing komen hoe dit doel het beste gediend is. In deze zoektocht zie ik de enorme waarde van (deze) samenwerking en werk ik vanuit het onuitputtelijke geloof dat voor ieder kind het recht op een veilige opvoedsituatie en een gezonde, kansrijke ontwikkeling is waar te maken.

Met mijn huidige werkervaring en mijn vaste vertrouwen dat bezieling tot resultaten en succes leidt voel ik mij evenzo gedreven om als regioambassadeur OZJ én ambassadeur Jeugd (samen) het verschil in het werk én voor elkaar te maken. 

 Op Hart voor Jeugdzorg lees je verhalen van mij uit de praktijk van het werken in het jeugddomein en hoop ik hiermee te inspireren, erkennen en verbinden. 

Laatste artikelen van Leonie

Persoonlijk

Samenwerken; wrijving brengt glans

Is mijn werkwijze effectief en efficiënt? Kan ik uitleggen wat ik doe en waarom? Langs welke normen en waarden leg ik gedrag en hoe wordt mijn handelen daardoor beïnvloed? Vragen die ik mijzelf dagelijks stel in mijn huidige werk als ambulant hulpverlener.

Leonie Kolste
Persoonlijk

Terug naar boven