Janneke Hendriks

Ik maak contact door de ander te zien en mezelf te zijn. Door er écht en onbevooroordeeld voor een ander te zijn, kan die ander zich in al zijn kwetsbaarheid laten zien en komt er ruimte voor verandering. Ik heb vertrouwen in de ander en ben zelf betrouwbaar. Ik raak met vragen en word geraakt door de antwoorden. Ik ben mezelf en hoop de ander te mogen ontmoeten.

Expertise: Specialist in systemisch en contextueel werken, creatieve werkvormen, Jeugdzorg

Werkzaam als: Trainer creatieve werkvormen in de hulpverlening en Systemisch Counselor

web linkedin

Al sinds 2001 heb ik het voorrecht de mooiste mensen te mogen ontmoeten als gezinsbegeleider en systemisch counselor.
Daarnaast ben ik een bevlogen en enthousiaste trainer die met passie haar kennis deelt. Door het aanleren van verschillende creatieve werkvormen en methodieken geef ik hulpverleners, therapeuten en begeleiders extra taal om in gesprek te gaan. 

 Op Hart voor Jeugdzorg lees je verhalen over bijzonder mooie mensen die ik mocht ontmoeten en écht mocht zien. Daarnaast deel ik creatieve werkvormen waarmee ik werk en waarmee ik jou als lezer ook hoop te inspireren. 

Laatste artikelen van Janneke

PsychologieTools
Persoonlijk
Persoonlijk

Liefde voor muziek

Hoe muziek en tatoeages verhalen geven over gevoeligheid, kwetsbaarheid, creativiteit, liefde en verbinding. Met een andere insteek komen tot intense en oprechte gesprekken.

Janneke Hendriks
Persoonlijk

Hoe woorden hun weg vinden

Met frisse tegenzin word ik samen met de gezinsvoogd binnen gelaten. De gezinsvoogd komt mij introduceren als de hulpverlener die samen met jullie gaat werken aan de gestelde doelen uit haar plan. De weerstand is duidelijk voelbaar aan mijn kant van de tafel. Is het eigenlijk wel weerstand of is het iets anders dat ik waarneem?

Janneke Hendriks

Terug naar boven